Showroom
Byrholtvej 32 Hostrup 9381 Sulsted.
Nordjylland
Åbningstider
Vores Showroom pt. lukket på grund af ombygning.
Her finder du Vintage og smukke ting i fransk & nordisk landstil! Nostalgisk interiør dekoration, hygge og udsmykning til haven. "Chic Antique" med romantisk charme!
Ingredienser
Til to sprøde Franske flute
2,5 deciliter lunkenvand
30 gram gær
325 gram hvedemel
LE CRU 1 teskefuld Sea salt
1 æg og lidt mælk
LE CRU 1 glas Tapenade med søltørret tomater
Vejledning
Hæld lunkent vand ca. 37-38 grader i en skål og smuldr gæren i. Rør gæren ud og tilsæt halvdelen af melet, tilsæt saltet. Bland gradvist resten af melet ind i dejen. Ælt dejen godt igennem i 10-15 minutter og overdæk med et viskestykke. Lad dejen hæve i 45 minutter. Slå så dejen ud på et meldrysset bord og ælt den hurtigt igennem. Del den i to stykker og rul hvert stykke ud til et flutes. Læg dem på en bageplade med bagepapir og drys med mel. lad brødene hæve i 30 minutter under et viskestykke. Tænd ovnen på 225 grader varmluft og pensl de franske flutes med sammenpisket æg og en smule mælk. Rids dem på tværs Bag dem ialt 15 minutter midt i ovnen. Efter 5 minutter pensler du brødene med varmt vand og igen når der er gået 10 minutter, det giver en sprød og lækker skorpe. De sidste 5 minutter af bagetiden lader du ovnlågen stå på klem. Tag dem ud af ovnen, pensl dem igen med vand og lad dem køle af på en rist.
Tip. Server med LE CRU Tapenade med søltørret tomater samt lidt lækkert andet pålæg. Måske en rigtig skøn ros'e vin, som på bordet: Domaniers de Puits Mouret 2007 fra Provence. ( Kan købes i Danmark )
Ingredienser
3 dl koldt vand
2 dl koldt mælk
2 æg
60 g gær
1 kg hvedemel ( som har været i fryseren natten over )
120 g sukker
25 g LE GRU havsalt
500 g koldt smør
Vejledning
Bland vand og mælk i en skål, rør gæren i. Tilsæt æg-det kolde hvedemel-sukker og salt. Ælt dejen sammen. Læg dejen i køleskabet i 30 minutter. Læg smørret mellem to stykker bagepapir og bank det ud, med en kagerulle til en firkant på ca. 15x15 cm. Tag dejen ud af køleskabet og tryk den ud på et meldrysset bord, så den kommer til at måle 25x25 cm. Læg smørret på midten af dejen og fold alle 4 dejsider ind over smørret. Tryk forsigtigt dejen lidt fladere, sæt den i køleskabet i 30 minutter. Tag dejen ud, læg den på et meldrysset bord, rul forsigtigt dejen aflang, så den bliver ca. 1 cm høj. Fold de to ender mod hinanden og fold en gang til, så du får 4 lag smør. Sæt dejen i køleskabet igen i 30 minutter. Tag dejen ud og gentag samme rulleprocedure igen og på køl igen i 30 minutter. Rul den kolde dej til en aflang firkant på 60x30 cm. Del dejen på midten, så du har to stykker på 60x15 cm og skær hver stykke i 10 trekanter. Rul hver trekant sammen til en croissant fra den brede ende. Sæt dem på en brædepande med bageparpir og lad dem hæve til dobbelt størrelse 1-2 timer. Pensl med sammenpisket æg og bag dem i en opvarmet ovn på
200 g i ca. 15 minutter. Afkøl dem på en bagerist.
TIP: Du kan fryse de rå croissanter, og tage dem op efterhånden som du ønsker at bage dem. sæt de frosne croissanter i køleskabet aftenen før de skal bages, og lad dem tø op og samtidig hæve stille og roligt natten over. Næste morgen tages croissanterne ud på køkkenbordet, hvor de skal stå 1 time og få stuetemperatur inden de bages som normalt.
Mary Mølgaard
indehaver af marys-shop.dk
Chic antik
Er hovedsagelig reproduktioner, som holder fast i "Chic Antique" stilen.
Stilen er både unik og rustik, blandet med fransk romantik.
Drømme skal udleves, ellers forbliver de drømme!
Handel online her på webshoppen, eller besøg vores showroom , som ligger i skønne landlige omgivelser på Byrholtvej 32 ,Hostrup 9381 Sulsted.
Vores showroom er pt. lukket på grund af ombygning. Afhentning af bestilte varer, kan afhentes efter aftale på 30504814.
I mellemtiden, god fornøjelse på online shoppen som har døgnåbent .
Showroom
Byrholtvej 32 Hostrup 9381 Sulsted.
Nordjylland
Åbningstider
Vores Showroom pt. lukket på grund af ombygning.